ng-xim

ng-xim HTML export

tartalom keresés vissza tovább


Gyűjteménybe másolás

müvelet: gyűjtemény jellemzők beállítása
billentyü parancs: G almenüje

Az esetek többségében, akiknek sok képük van, azokat téma szerinti könyvtárakba szokták rendezni.
A "gyűjteménybe rendezés", amit én ajánlok, az is valami ilyesmi, csak sokkal jobb válogatási és keresési lehetőséggel. A megoldás ugyanis jellemző tulajdonságokat, és rövid leírást is tud tárolni a képekkel együtt. A jellemzők elnevezését a gyűjtemény definiálásakor a felhasználó adja meg, attól függően, hogy éppen uti képeket, családi fotókat, festményeket, eladásra kínált ingatlanokat, ... akar rendszerezni.

A képen a "G" parancsnak egy almenüje látható, amely akkor jön elő, ha annak bal felső részén az "Új gyüjtemény" lehetőséget választod. Ezzel végezheted el a gyűjtemény beállítások módosítását, vagy egy újnak a definiálását.
A felső mezőben egy mindenki számára könnyen értelmezhető nevet adj meg. (Pl.: Utazások képei)
Az alatta lévő mezőben a hozzátartozó könyvtár teljes elérési útját kell megadni. Új gyűjtemény esetén ez lehet nemlétezző is (a program rákérdezés után létrehozza, ha van megfelelő hozzáférési jogod).
Az alsó részen, a listában a gyűjteményt jellemző tulajdonságokat kell felsorolni. Ezek közül az elsőnek (általában sorszám) egyedinek kell lennie.
A jellemzők később is átnvezhetők, de darbszámuk később már nem változhat, ezért javaslom írj a felsorolás alá még legalább 10 sorszámot.
Ha kész vagy, nyomd meg a mentés, majd a kilépés gombot. Visszatérsz a "G" parancs menüjébe, amit a következő oldalon olvashatsz.




gyűjtemény jellemzők beállítása