ng-xim

DVB, digitális televízió adások vétele

Képek   Keresés   lapozás:  
műsorújság (EPG)

A műsorújságba úgy léphetsz be, ha TV nézés közben lenyomod az "M" betűt, vagy a menügombok közül a jobb szélső, táblázat ikonra kattintasz, vagy megnyomod a távirányítódon az EPG gombot.

A megjelenő táblázat a hálózattól függően igen nagy is lehet. A magyar DVB-T MindigTV esetén 4000, műholdas adás esetén viszont akár 50000 sora is lehet. Az ilyen nagy táblázatok áttekintése nehézkes lenne, de megkönnyítik a dolgodat a rendelkezésre álló lehetőségek:

- A második képen a táblázat bal felső részén található gyors kereső segítséget emeltük ki. Ha ennek első sorában kiválasztasz egy oszlopot, alatta megjelennek az oszlopban szereplő értékek. Ha valamelyikre rákattintasz, a táblázat rögtön az adott értékhez ugrik, úgy, hogy sorai ennek az oszlopnak az értékei szerint lesznek sorba rendezve. Ha a jobb gombbal kattintasz egy értéken, akkor a beugró menü további lehetőségeket ad a válogatás megkönnyítésére.

- A harmadik képen a szűrő menüt láthatod. A program néhány egyszerű szűrőt létrehoz, amikor feltelepíted. Ha ezeket megnézed, könnyen csinálhatsz másikakat a saját igényeid szerint.