ng-xim

DVB, digitális televízió adások vétele

Képek   Keresés   lapozás:  
felvételek beállítása műsorújságból

A felvételek beállításának legegyszerűbb módja, ha a műsorújságot használjuk hozzá. A már leírt módon belépünk a műsorújságba, és a szűrők vagy egyéb keresési lehetőségek felhasználásával úgy rendezzük azt, hogy könnyen megtaláljuk ami érdekel. Kattintunk a kiválasztott műsor sorának bármelyik mezőjén. Ekkor az ablak jobb felső területén a műsor rövid ismertetőjét láthatjuk.

A kiválasztott műsor adatait azután a második képen látható menü segítségével átmásoljuk a DVB - Felvételek táblázatba. A menüpont aktiválása után a harmadik képen látható panelt látjuk magunk előtt. Ezen a panelen csak a középső négy sort javaslom módosítani:

- előtte -perc = 5

Ez azt jelenti, hogy a felvétel ennyi perccel előbb lesz indítva, mint ami a műsorújságban szerepel.

- végén +perc = 15

A felvétel a műsorújsághoz képest ennyivel később lesz leállítva.

- mód = műsorújság

Ez csak egy tervezett szolgáltatás. A program a későbbiekben a műsorújság esetleges változásait figyelve automatikusan módosítja a felvétel beállítását.

- ismétlődik = nem

Ez is csak egy tervezett szolgáltatás. A program a későbbiekben a műsorújság alapján a rendszeresen ismétlődő adásokat automatikusan sorozatként is felveheti.

A kitöltés után nyomjuk meg az OK gombot!

Nem kell megijedni, nem kell mindig ilyen sokat dolgoznunk egy felvételért. A fenti értékeket elég csak az első alkalommal beírni.