ng-xim

DVB, digitális televízió adások vétele

Képek   Keresés   lapozás:  
felvételek kezelése

A program tartalmaz egy felvételkezelőt. Ez a programszál a háttérben fut addig is, amíg nézed az adást. Ilyenkor a kép alsó szélén láthatsz egy egysoros feliratot, amelyik tájékoztat arról, hogy éppen hány felvétel van folyamatban, mikor indul és mikor áll le a következő felvétel.

Ha egy beállított felvétel ütközik az éppen nézett adással, akkor a program figyelmeztet, és megszakítja a nézett adást. Ütközés csak akkor van, ha a két adás nem azonos frekvencián vehető, és nincs szabad tuner külön-külön mindegyik frekvenciához.

Pl. MindigTV esetén felveheted egyszerre az MTv1, MTV2, RTL Klub, Tv2 adását és nézheted mellé az EuroNews-t, de mindezekből egyiket sem választhatod ki, ha közben a DunaTv-t veszed fel. Kivéve persze, ha több DVB-T tunered van.

Ha kilépsz a tv nézésből, akkor a képen látható panel jelenik meg, amelyik már részletesebben mutatja a beállított felvételeket. A folyamatban lévő felvételek piros színnel lesznek jelölve. A lista alatti sorban állíthatod be, hogy a program kikapcsolja-e a számítógépet, ha végez valamelyik feladattal. Az időponthoz magad is beírhatsz egy értéket, de a mezőtől jobbra lévő óra ikonra kattintva a program felkínálja a számított kikapcsolási időpontokat.

A kikapcsolás csak akkor fog működni, ha a hozzáférési jogosultságok megvannak a megadott parancsfájlhoz, vagyis a

- sudo /sbin/halt

- kulcsszó megkérdezése nélkül !!!

végrehajtható legyen a számodra !

Ezt megadhatod a /etc/sudoers fájlban egy ilyen sorral:

bejelentkezési_neved ALL = (root) NOPASSWD: /sbin/halt